linneasandersson.blogg.se

6/3 2018 Rutinerna flyter på...

Kategori: Foto/skapande/skrivande, Tankar

God kväll!


Jag var så trött när jag kom hem från jobbet idag att jag somnade på soffan. Åt först lite havregrynsgröt med banan och mandelmjölk (samt några förbannade godisar) och slocknade därefter på soffan. Det är solen i kombination med mörkret och kylan. Jag blir som en zombie. 

Men men, jag var uppe fem i morse och redigerade 10 sidor av mitt manus. Om jag kör 10 sidor varje gång jag redigerar har jag 14 ggr kvar. Det borde jag kunna lösa under mars månad. Måste verkligen få in manuset, måste våga testa och skicka in. Well, nu är det dags för sömn. 

//Linnéa 

5/3 2018 När måndagen kör slut på en...

Kategori: Foto/skapande/skrivande, Lloyd, Tankar

God kväll! 

Klockan är inte ens nio på kvällen och jag är helt slut. Det är inte det faktum att jag gått upp tidigt i morse och tränat utan jobbet. Men det är ungefär bara tre månader kvar till sommarlovet. Då ska jag skriva, hela sommaren ska jag skriva. Påbörjade manus skall skrivas färdigt, nya manus skall påbörjas och mitt liv skall åter igen bli kreativt. 

Well, nu ligger jag i sängen och skall fortsätta redigera mitt allra första manus. Det är färdigskrivet men måste finputsas. Troligtvis det sämsta med att vara lärare och producera manus själv - man är så van vid att rätta ihjäl texter och det är därmed svårt att låta bli att vara extra kritisk när det gäller en själv. 

I morgon skall Lloyd till veterinären också, han har en miniliten knöl ovanför örat. Hoppas det inte är något farligt. Jag klarar mig inte utan honom. Han är det finaste vi har! 

Sov gott 
// Linnéa 

4/3 2018 När alla andra sover...

Kategori: Foto/skapande/skrivande, Inredning, Kost och hälsa, Tankar, Träning

God morgon!

Det är bara jag som är vaken än så länge och det är ganska skönt. Lloyd har fått mat och därefter sover han gärna en bra stund till. Jag väljer istället att hålla mig vaken efter frukost eftersom jag fungerar bäst på morgonen. Då är hjärnan både tom och fylld. Tomheten gör att jag kan ta tag i saker med en bra struktur vilket är så otroligt skönt. Alldeles tyst är det!

När Lloyd har vaknat skall han och jag ut på en långpromenad tillsammans. Därefter kommer jag spendera min söndag till att:

- Leta tapeter på nätet eftersom vi inte hittade något snyggt igår. Hur letar man ens i hundratals böcker efter en tapet. Varför har inte tapetbutikerna satt upp fler tapeter så att det går att lyfta på dem, typ som i en kakelbutik? Oförståeligt.

- Måla en eller två tavlor till vardagsrummet. Jag håller på att ändra om i hela huset och när man flyttar tavlor från en plats till en annan inser man att väggarna är olika stora. Nej, jag visste det från början men jag måste väl ändå lösa problemet.

- Se över våra utgifter och faktiskt räka ihop hur mycket vi har som vi måste betala varje månad med hus, el, lån etc. Jag måste få en översikt. Efter resan till Mauritius är jag snålare än någonsin och jag måste se över om det finns något mer som jag kan dra ner/dra in på. Jag måste bli ännu mer ekonomisk.

- Skriva en plan över mina nuvarande drömmar/planer för framtiden. Allt kan hända men jag måste ha en plan.

- Kolla hur mycket ett höj- och sänkbart skrivbord kostar eftersom jag hatar att sitta ner.

- Kolla hur mycket ett löpband kostar så att vi kan ha det på kontoret - då kan vi spara tid på att inte gå iväg och träna samtidigt som man får gjort annat. Multitasking heter det och är jag i ett nötskal.

Detta skall alltså bytas ut till ett höj- och sänkbart skrivbord och vid sidan om vill vi ha ett löpband...

- Rensa ur kläder och skor som jag ej vill ha och sälja....någonstans. Skänka sådant som troligtvis inte går att sälja.

Jo men det blev ändå en liten lista över dagens kommande insats. Nu skall jag käka lite till och sedan väcka skruttvovven.

//Linnéa