linneasandersson.blogg.se

30/10 2017 Värmen saknas...

Kategori: Resor

Det är så konstigt egentligen, att jag saknar värmen, eftersom jag inte gillar att ligga i solen och steka mig. Jag ligger gärna i bikini i en stol, under ett parasoll med hög solfaktor eftersom jag är livrädd för att bränna mig. Havet eller poolen är också en plats jag gärna spenderar tid vid eller i - där jag blir svalkad. Jag älskar egentligen när det är varmt runtomkring mig men jag tycker inte själv om att bli varm....eller kall för den delen. Vilka problem man har egentligen.
 
Bild från Italien - oktober förra året!
 
 
Vi hyrde en del i ett hus uppe i bergen under en vecka, en stor lägenhet fick vi men massor av rum. Jättefina inredningsdetaljer..
 
Älskade taket på denna lilla toalett som fanns i vårt rum, bara att komma på att man kan bygga in lampan, så snyggt!
 
 
En av toaletterna på bottenvåningen i huset, stilrent, fräscht och snyggt - precis som man vill ha det. Älskar toaletter med spolning på väggen och toastolar som inte sitter fast i golvet utan i väggen!
 
Utsikten från balkongen var helt underbar, solnedgång bakom träden och ljudet från syrsor.
 
En strand vi åkte till som var alldeles öde i och med att det inte var säsong. Inte mig emot. Jag badade dock inte. Vet inte varför egentligen.
 
Denna belysning fanns både utomhus och inomhus. Lamporna sprider ett jättevackert ljus. Vi blev helt kära i dem och har nu placerat två stycken på vårt hus, dock silverfärgade eftersom det passade bättre. Finaste belysningen.
 
Framifrån:
 
Från sidan:
 
Jag skall fotografera lamporna på vårt hus någon kväll och visa hur vackert ljuset sprider sig med lampan....

29/10 2017 När jag inreder...

Kategori: Inredning

Jag har ett stort behov av att ha det som jag vill ha det runt omkring mig. Att känna välbefinnande när jag tittar mig omkring i mitt hem är A & O. Det måste se ut som jag vill. Jag älskar att titta i inredningstidningar och gå omkring i inredningsbutiker för att fynda. Snål är jag också såklart och jag älskar verkligen att hitta saker till ett riktigt billigt pris som kommer bli perfekt i vårt hem. 
 
Silvriga ljuslyktor - troligtvis fundade på Åhlens för runt 10kr/st 
Doftljus - inte alls något fynd utan ganska dyra ljus men de luktar så guddomligt. Jag har så svårt för doftljus i vanliga fall men detta luktar så otroligt gott. Till och med förpackningen är snygg och passar fantastiskt fint in i vårt exrarum på ovanvåningen. 
 
 
Blomma - hjärtan på tråd. Jag har ärvt denna efter mamma och gör allt vad jag kan för att hålla den vid liv. Krukan minns jag inte riktigt vart jag har köpt. Kanske har jag fått den. Tycker den är så fin. 
 
Blomma - älskar denna klargröna blomma som blir ännu grönare när man häller växtnäring på den. Ganska logiskt men jag är övertygad om att det är många som inte tänker på att när bladen tappar färgen behöver de växtnäring. Jag har ärvt den efter mamma och har lyckats få liv i hur många skott som helst efter den. Den skall finnas med hela livet. Krukan syns knappt men den är beige och jag har fått en annan blomma i den av mina elever på skolavslutningen. Den blomman lyckades jag dock inte hålla liv i. 
 

26/10 2017 Aloe vera...

Kategori: Kost och hälsa

Sedan jag fick veta att jag har IBS, har jag börjat dricka kallpressad Aloe vera på morgonen. Jag blandar ut en matsked med varmt vatten och dricker istället för te. Jag kan egentligen bara dricka pepparmyntste och det är inget vidare på morgonen enligt mig. Jag upplever att Aloe veran lugnar magen och jag får i mig vätska. Bara massa vinster med andra ord. Det är ju fortfarande ett projekt att vänja sig vid helt ny kost. Men än så länge här jag i princip smärtfri med den nya kosten så det är oerhört skönt.